Det er lidt over en uge siden at den nye persondataforordning, også kendt som GDPR, gik i luften. Med denne nye opdatering af persondataloven, er der en masse nye forhold som alle virksomheder derude skal tage højde for. Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor stor en omstrukturering der kræves. Men som sagt er der nogle helt klare retningslinjer i persondataforordningen der skal overholdes. Hvis den omtalte omstrukturering af din virksomhed virker uoverskuelig, så har jeg en løsning. COMAsystem er en virksomhed som tilbyder processtyringsværktøjet RISMA, som er udviklet til at hjælpe virksomheder med at få styr på deres persondata. På deres hjemmeside kan du læse meget mere om det: https://www.comasystem.dk/. Jeg vil prøve at løbe nogle scenarier igennem, som har til formål at belyse problemstillinger for din virksomhed, hvor RISMA ville kunne hjælpe.

En af de vigtigste punkter i persondataloven 2018, eller GDPR, er at have styr på din persondata. I bund og grund handler det om, at alt det data virksomheder verden over har på deres kunder, ikke må misbruges. Misbrug af persondata er selvfølgelig et vidt begreb, men der har været nogle store sager, som f.eks. Facebook sagen, der vækker opsigt. Derfor er en af de første ting datatilsynet kigger på, hvis de kommer forbi din virksomhed, om din behandling af persondata stemmer overens med persondataforordningen. Det er her RISMA kommer ind i billedet. RISMA er som sagt et processtyringsværktøj, som gør det nemt og overskueligt for virksomheder at behandle deres kundedata. Det er et onlinebaseret software program, som nemt kan implementeres i enhver virksomhed. Med RISMA kan du være helt tryg ved, at du overholder persondataloven 2018.

Det er ekstremt værdiskabende, specielt større virksomheder, at få implementeret et processtyringsværktøj som RISMA. Det kan være med til at frigøre en masse ressourcer, som dermed kan allokeres andre og måske vigtigere steder. Ydermere, overholder din virksomhed kravene omkring persondataloven 2018, hvilket man kan argumentere for er den vigtigste grund til at få det implementeret.  

 

Få igangsat projekt RISMA i dag

Er du i tvivl om hvorvidt det kan være værdiskabende for din virksomhed, at få implementeret RIMSA, så har jeg et forslag. COMAsystem tilbyder et uforpligtende møde, hvor du kan få svar på dine spørgsmål, samt få en introduktion til selve RISMA og præcis hvordan det kan hjælpe din virksomhed. Opfylder din virksomhed ikke kravene i den nye persondataforordning, kan det resulteret i store bøder. Datatilsynet har varslet bøder på helt op til 4% af virksomhedens årlige omsætning. Dette skal du dog ikke være nervøs for, hvis du vælger at investere i RISMA. Som sagt trådte den nye persondataforordning i kræft 25. maj, og sidder du nu og går i panik over din virksomhed ikke er omstillet, så skal du tage det helt roligt. Det hedder sig sådan, at pr. 25. maj skal du kunne vise du er gået i gang med omstillingen til den nye persondatalov 2018. Det er ikke et krav, at du er 100% omstillet. Men er du ikke kommet igang endnu, skal du ændre dine prioriteter. Jeg vil derfor opfordre dig til, at få opsat et møde med COMAsystem asap. Dermed kan du dokumentere du er påbegyndt omstillingen til den nye persondataforordning.

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *