Brunch vil altid være min favorit morgenmad. Jeg tror ikke på der er mange, som er uenige med den påstand. Jeg kan kun komme i tanke om én ting, der er bedre end brunch og der er brunch buffet. Det er ens favorit morgenmad, hvor du kan spise til du revner, hvad mere kan man ønske? Der er ingen tvivl om, at brunch og specielt brunch buffet er yderst populært, hvilket garanteret også er grunden til du læser dette blogindlæg nu. Men hvor får man egentlig den bedste brunch buffet roskilde? Det skal jeg fortælle dig, det gør du hos La Rustica på Ro’s Torv. Udvalget af brunch i Roskilde er kæmpe stort, hvorfor jeg satte mig for, at finde den absolutte bedste i hele byen.

Det er et projekt jeg har haft gang i, i snart et år. På det år har jeg besøgt i nærheden af 50 forskellige restauranter, som serverer en eller anden form for brunch. Der er efterhånden mange måder, at få serveret sin brunch på. De tre mest populære måder er platte (portionsanretning), buffet eller byg-selv. Byg-selv muligheden kræver nok lidt forklaring, hvis ikke du har prøvet det før. Det er en form, som er blevet ufatteligt populær det seneste års tid. Det fungerer på den måde, at du har et menukort men en masse små retter. Her kan du så krydse af, hvilke retter du kunne tænke dig. De fleste steder kan man vælge mellem 5, 7 eller 9 små retter, som du kan sammensætte som du lyster. Efter buffet er det klart min favorit. Ligesom med buffet, har man en del frihed over hvad der bliver serveret. Hvorimod ved en traditionel platte, kan du risikere ikke at kunne lide halvdelen. Derfor er byg-selv er rigtig godt alternativ, hvis ikke buffet er en mulighed.

La Rustica den perfekte brunch buffet   

Jeg har som sagt været forbi en lang række forskellige restauranter, her det sidste års tid. Størstedelen har været over middel, hvilket ikke har gjort min beslutning nemmere. Heldigvis kom jeg forbi La Rustica ved Ro’s torv, hvilket skulle vise sig, at gøre min beslutning en hel del nemmere. Da jeg kommer forbi La Rusticas brunch buffet, har jeg besøgt over 40 andre restauranter, hvilket ville sige jeg havde en del at sammenligne med på det tidspunkt. Jeg var ikke i tvivl, det var Roskildes bedste brunch buffet.

Der var flere grunde til, jeg så stålfast kunne sige, det uden tvivl var den bedste. Der er flere ting jeg kigger på, når jeg skal bedømme en brunch buffet. Det første er udvalget af mad. Her scorede den helt klart topkarakter. Foruden at have alle de standard retter, som skal være tilstede for man overhovedet kan kalde det en brunch, havde de også et stort udvalg af andre retter også. La Rustica er et italiensk inspireret køkken. Det betyder har en masse små italienske specialiteter på buffeten også. Men det er jo alt sammen lige meget, hvis kvaliteten af maden ikke er i orden. Som i nok havde gættet, så får La Rustica også topkarakter her. Nu er der kun tilbage at sige, tag forbi La Rustica fordi det er en oplevelse du ikke vil være foruden.

Kategorier: Blog